Et vaskeægte medie brand – Historien bag Red Bull

Kan content marketing opbygge et medie brand? Det mener Red Bull bliver medie brandRed Bull. De har bygget deres eget mediehus, og Red Bull er i høj grad et medie med den lille forskel at de sælger energidrikke frem for annoncer. Læs mere om ekstremsport og ekstrem content marketing.

Red Bull kender du sikkert som den forbudte energidrik. I hvert fald frem til 2009 hvor drikken blev lovlig i Danmark. Og måske kender du dem fra deres mange målrettede og adrenalinpumpende sponsorater – Formel 1, Mountain biking eller skateboarding er nogle af de få sportsgrene der medvirker til at Red Bull i dag fremstår som et medie brand henvendt til fartglade unge mænd, der søger det næste kick og en tår taurin.

Red Bull Media House bygger brand

At kaste millioner efter sponsorater er ikke nogen kunst. Hvad der gør indsatsen speciel er, at det hele bliver koordineret gennem Red Bull Media House. Et stigende behov for at skabe indhold og bygge egne kanaler gjorde, at Red Bull i 2007 byggede deres Media House i Østrig. I dag omfatter aktiviteterne blandt andet:

  • TV stationen Servus TV, samt produktion af et utal af action-underholdningsprogrammer.
  • Mobilselskabet, Red Bull Mobile med dertil brandede mobiletelefoner.
  • En række magasiner, hvor Red Bulletin med et oplag på 4,8 millioner eksemplarer er det største.
  • Digitale aktiviteter på over 900 domæner.

Derudover kommer løbende kontakt med over 500 sponsorerede personligheder, der primært er ekstremsportsudøvere. Alt sammen for at positionere virksomheden gennem et stærkt brand, der kan sikre salg af flere energidrikke.

Ekstremsport og ekstrem content marketing

Fast Company udråbte for nylig Red Bull Media House til verdens næstmest innovative medievirksomhed – lige efter Twitter. Deres tilgang til marketing fortjener også et skulderklap: Content marketing kongstanken om at gøre marketingafdelingen til en redaktion, tager Red Bull Media House helt bogstaveligt. De har tidligt indset nødvendigheden i at være skabe indhold der fanger målgruppen og bygge deres egne kanaler.

Resultaterne er klare. Udover en anslået global markedsandel på 40%, og en plads i BrandZ Top 100 over stærkeste brands, er Red Bull blevet synonymt med ekstremsport. At producere indhold er kun et element til successen. Resten skal findes i evnen til at bruge sponsorater til at fortælle historier, der gør brandet cool overfor målgruppen, samtidig med at virksomheden har bygget egne kanaler.