5 content marketing eksperter du skal følge

Denne blog er bygget på skuldrene af kæmper. Eksperter, som har styr på alt omkring content marketing og som har været inspirationskilder og i enkelte tilfælde mentorer. At udnævne sig selv som content marketing ekspert virker modsatrettet. Det er noget man skal gøre sig fortjent til. Så her har du min top 5 over content marketing eksperter og mine varmeste anbefalinger til at følge dem.

Her får du listen med 5 content marketing eksperter. Alle amerikanske, alle inspirerende og alle har været med til at forme området i mindst et årti.

Joe Pulizzi

Joe Pulizzi - Content marketing ekspertHvis du kun har tid til at følge én content marketing ekspert, skal du vælge Joe Pulizzi. Han bliver betragtet som “The Godfather of Content Marketing” og har stiftet Content Marketing Institute, som hvert år samler tusinder af content marketing-entusiaster til den årlige event, Content Marketing World.

De seneste år har Joe Pulizzi dykket ned i content marketing for iværksættere, hvor han har stiftet virksomheden The Tilt og genudgivet bogen Content Inc.. Den har en lang række eksempler på, hvordan ihærdige content creators har opbygget virksomheder ved at fokusere på publikum før produktet.

 

I forbindelse med udgivelsen af Content Inc. på dansk i 2022 interviewede jeg Joe Pulizzi om, hvad content creators bør gøre, når de skal opbygge et publikum. Lyt med her:

 

 

 

Ann Handley

Ann HandleyAnn Handley er en af de gode gamle content marketing eksperter, som du ikke bliver træt af at følge. Hun er journalist af baggrund, foredragsholder og forfatter til Everybody Writes, som er en stærk grundbog i at forfatte tekster.

Som en god content marketer bygger hun også selv publikum på egen kanal – nemlig med nyhedsbrevet, Total Annarchy, der udkommer hver anden søndag. Det er skarpt, personlig vinklet og længere end de fleste nyhedsbreve, du kender. Og der er altid et element af “practice what you preech” i måden, hun udfordrer sproget eller kommer med skrivetips på i Ann Handley’s nyhedsbrev.

 

 

 

Andrew Davis

Andrew (Drew) DavisAndrew Davis – der oftest går under navnet “Drew” – er en genial formidler og oplægsholder. Drew Davis mener, at marketers hænger fast i oldgamle modeller for kunderejsen såsom salgstragten. I stedet fortæller han med humor, engagement og nøje udvalgte eksempler, hvordan moderne marketing – herunder content marketing – fungerer.

Hold øje med hans faste videoindslag på The Loyalty Loop på YouTube. Her kan du også se ham kanøfle en forsamling B2B marketers og demonstrere “show – don’t tell” i marketing.

 

Eller du kan lytte med i mit interview med Drew Davis her, hvor han fortæller om baggrunden og behovet for at skifte den klassiske sales funnel ud.

 

 

Gary Vaynerchuk

Gary VaynerchukGary Vaynerchuk, der de seneste år har skiftet til kunstnernavnet Gary Vee, er en type, der splitter vandene. Han speedtalker, har en ærkeamerikansk no bullshit-fremtoning, kører med punchlines på hurtige medier som TikTok og tjener penge på at være tidligt ud med nye teknologier som NFT.

Men Gary Vaynerchuk har også siftet en medievirksomhed og har været gennem hele turen selv. Så han ved, hvad han taler om. Hans karriere begyndte i familiens vinbutik, som han transformerede til en online forretning. Samtidig postede han daglige videoer ud på Wine Library TV, som i dag er sat på hold med præcis 1000 publicerede videoer. Det boostede hans omsætning med faktor 15 og gjorde ham kendt som content marketing ekspert – med afsæt i vin.

Jay Acunzo

Jay AcunzoJay Acunzo er en retorisk begavelse, og han er dygtig til at omsætte kreative tanker til konkret inspiration. Både når han optræder på scenen som content marketing ekspert, eller i hans faste podcast, Unthinkable, der er en god inspirationskilde, hvis du vil lytte til andet end tips, tricks og hacks i marketing.

Og så er Jay Acunzo skarp til storytelling, så ham bliver du ikke træt af at lytte til. Heller ikke når han er på scenen – han har flere gange fået æren af at være bedste speaker til Content Marketing World.

 

Oprindeligt udgivet maj 2011. Seneste opdateret november 2023.

6 Comments

 • Nikolaj Mogensen
  Posted 30. november -0001 00:00 0Likes

  Tak for listen – de skal straks tjekkes ud 🙂

 • Joakim Ditlev
  Posted 30. november -0001 00:00 0Likes

  gør endelig det. Og tak for feedback, Nikolaj.

 • Joakim Ditlev
  Posted 30. november -0001 00:00 0Likes

  tak skal du ha’ og godt at se at du har fundet kommentar funktionen. Der kommer nye posts hver tirsdag.

 • Iværksætter videoer
  Posted 30. november -0001 00:00 0Likes

  Spændende personligheder. De skal helt sikkert kigges efter i sømmene. Tak for listen.

 • Joakim Ditlev
  Posted 30. november -0001 00:00 0Likes

  Velbekomme! Og tak for kommentaren.

 • Trendsonline.dk
  Posted 30. november -0001 00:00 0Likes

  Er selv stor fan af Chris Brogan som du nævner. De andre har jeg ikke besøgt tidligere, så de er blevet noteret ned. Synes din blog er rigtig god og du har mange interessante emner. Glæder mig til at følge med på Twitter og herinde

Comments are closed.